Danas je: 23.06.2022 / 5:01

Salon za uzor

-Drugi Novosadski salon vina- 

 

 Prošlogodišnja premijera Novosadskog salona vina, nagovestila je rađanje jednog velikog vinskog događaja, da bi se već posle njegovog drugog izdanja, možglo reći da je već izrastao u jednu od najprestiznijih manifestacija ove vrste kod nas. 

Besprekorna organizacija, iza koje je stoji  već uhodana mašinerija sa timom od preko trideset ljudi raznih profila, čiji je zajednički imenitelj ljubav prema vinu, učinila je da svi učesnici i gosti na ovoj dvodnevnoj vinskoj svetkovini budu prezadovoljni i da se u dobrom raspoloženju vrate svojim kućama prepuni pzitivnih utisaka. 

Već sam podatak da je učestvovalo preko 90 izlagača, među kojima je i većina najeminentnijih vinarija iz  Srbije, ali i iz Crne Gore, Severne Makedonije, Italije, Bosne i Hercegovine, Mađarske, sa preko 500 vina, kao i brojne, dobro osmišljene radionice sa sjajnim predavačima i moderatorima(među kojim je bilo i onih sa titulom Master of Wine), govori o tome da je organizator uspeo u svom naumu koji je zacrtao kroz „Projektni zadatak“ za realizaciju projekta  Novosadski salon vina.  

Izuzetno bogat i kreativan prateći program, za ovo kratko vreme postao je svojevrsni zaštitni znak Salona. U dva dana održano je trinaest vrlo zanimljivih radionica u raznim formatima, vremenski tako raspoređenim da bi neki revnosni posetilac, praktično sve vreme trajanja salona mogao da provede na radionicama, degustirajući brojna izvrsna vina, a da se i ne pojavi na samom Salonu? 

Ostaje dilema da li se ovde radi o sjajnom salonu vina sa odličnim pratećim programom ili sjajan prateći program u svom sastavu ima odličan Salon?  

Nećemo ovde o visoko podignutim letvicama, pomeranju granica, novim trendovima  i sličnim sintagmamama koje su organizatori spominjali uoči premijere prošle godine, jer to je, evidentno, uglavnom ostvareno i to će vam reći svako ko je bar nekoliko sati bio prisutan na Salonu i doživeo tu atmosferu i taj ogroman naboj pozitivne energije kojom je bila ispunjena velika sala hotela Park u Novom Sadu. 

Ono što je važno za ovaj Salon i njegove organizatore je, da zadrže, nivo svega onog što je postignuto u ove dve gpdine i ovaj događaj postaće uzor,  reper, čak i etalon za uspešnu vinsku manifestaciju ovog formata. 

Ako se to ostvari Novosadski salon vina postaće nezaobilazna destinacija za vinske stručnjake, kako naše tako i iz sveta, vinare, tehnologe, somelijere, trgovce vinom, kao i za brojnihe vinoljupce iz zemlje i okruženja.       

Ne treba zaboraviti da će Novi Sad, za nepune dve godine, biti evropska prestonica kulture, a to znači da će biti i stecište velikog broja ljudi iz sveta kulture kome pripada i kultura vina. Zato ovaj Salon  

treba da bude upisan u kalendar značajnih kulturnih događanja u glavnom gradu Vojvodine.


0.00 avg. rating (0% score) - 0 votes
Avatar for Othello B&W

Ljubitelj vina sa velikim iskustvom, somelijer

    Koristimo kolačiće da bismo vam pružili najbolje iskustvo na sajtu Svet vina. Prihvatate li upotrebu kolačića u skladu sa našim pravilima o kolačićima.