Danas je: 04.05.2021 / 22:51

Prvi Viteški salon vina u Novom Sadu

U organizaciji
REDA VINSKIH VITEZOVA EVROPE
ORDO EQUESTRIS VINI EUROPAE

  

02.06.2019 u Kulturnoj stanici „Eđšeg“, Antona Čehova 4, u Novom Sadu će se održati prvi
„Viteški salon vina“. Tokom ove vinske manifestacije predstavnici vinarija sa teritorije Vojvodine će dobiti priliku da se predstave međunarodnoj publici, odnosno gostima REDA VINSKIH VITEZOVA EVROPE.

Ceremonija svečanog otvaranja počinje u 17h. Salon će svečano otvoriti predsednik Udruženja Miroslav Mrnuštik, članovi REDA VINSKIH VITEZOVA EVROPE i predstavnici Vlade AP Vojvodine i Grada Novog Sada.

Početak manifestacije je u 16h, a manifestacija će trajati do 20h.

„Priliku da se predstave publici će dobiti i vinarije koje se do sada nisu često pojavljivale na manifestacijama ovog tipa ili mlade vinarije koje su tek sada počele da predstavljaju svoje proizvode. Na ovaj način ćemo im olakšati da dođu do budućih kupaca, kao i da predstave svoje turističke potencijale i informišu goste o svojoj turističkoj ponudi.“ Izjavio je Predsednik udruženja RVVE, Miroslav Mrnuštik.

Viteški festival vina ima za cilj da se na jednom mestu predstave vinari Vojvodine širokoj publici, a pogotovo publici koja je vinski obrazovana i dolazi u Novi Sad na poziv REDA VINSKIH VITEZOVA EVROPE, odnosno organizatora ovog festivala. Vina Vojvodine koja članovi Reda nose na poklon tokom poseta drugim konzulatima u 29 zemalja EU su veoma cenjena ali ih je teško nabaviti u zemljama EU koje se ne nalaze u neposrednoj blizini Srbije.

 


0.00 avg. rating (0% score) - 0 votes
Avatar for Pavle Radanović

GLODUR Svet vina, Eques de vino, somelijer, gurman

    Koristimo kolačiće da bismo vam pružili najbolje iskustvo na sajtu Svet vina. Prihvatate li upotrebu kolačića u skladu sa našim pravilima o kolačićima.