Danas je: 22.09.2021 / 7:05

Berba kod Mačka 2015

Svako kvalitetno vino se pravi baš u – vinogradu! U tom procesu, berba je događaj koji, osim što je i najznačajniji, donosi najviše uzbuđenja i lepote. Osetite berbanski duh i autentičnu atmosferu berbe u jednom od najlepših evropskih vinogorja.

POČETNA TAČKA – Irig, vinarija Mačkov podrum u 9:00 časova. Potom se smeštamo u traktorske prikolice i vozimo se do vinograda, koji se nalazi na samoj Fruškoj gori, na južnoj padini. U pitanju je vinograd na potezu Ružaš gde je, između ostalog zasađena i sorta Portugizer. Po dolasku u vinograd, svi učesnici dobijaju makaze za berbu, zaštitne rukavice i prolazekroz proces obuke i upoznavanja sa načinom berbe. Potom sledi berba grožđa u toku koje će biti možda i prilike da se nauči i neka sremačka pesma i upoznaju pudari. I taman dok naučimo jednu novu pesmu biće prilika za dopunu energije i jedan dobar vinogradarski doručak i pauzu. Potom sledi nastavak branja grožđa oko sat do maksimum dva sata i zatim povratak u vinariju. Ručak u vinariji – pudarski paprikaš. Kraj programa oko 16 h.

Više informacija o ovoj turističkoj punudi možete videti na sajtu www.serbianadvantures.com

0.00 avg. rating (0% score) - 0 votes
Avatar for Pavle Radanović

GLODUR Svet vina, Eques de vino, somelijer, gurman

    Koristimo kolačiće da bismo vam pružili najbolje iskustvo na sajtu Svet vina. Prihvatate li upotrebu kolačića u skladu sa našim pravilima o kolačićima.