Danas je: 22.09.2021 / 13:25

Žuti cvet srebrne boje

-tamjanika 2014-

Na ocenjivanju muskatnih vina, Muskats du Monde u Francuskoj, tamjanika Žuti cvet iz berbe 2014 okitila se srebrnom medaljom.

Internacionalni žiri od 55 profesionalnih ocenjivača vina tokom dva dana ocenjivao  je kvalitete 209 muskatnih vina iz 22 zemlje širom sveta.  Dodeljene su 24 zlatne i 45 srebrnih medalja od kojih je jedna otišla na jug Srbije, u Vranje, kao još jedan dokaz i priznanje za Aleksić vinariju. Tamjanika je sorta koja na autentičan i karakterističan način oslikava naše podneblje, ali pre svega stil koji poslednjih godina grade sestre Aleksić. Kvalitet Žutog cveta koji je pored gorepomenute komisije prepoznalo i naše tržište doveo je ove godine do podizanja novog vinograda od 2ha pod ovom sortom u okolini  Niša.

Berba 2014 bila je puna izazova kojima je tamjanika ipak odolela i dala vino izuzetne svežine, karaktersitične arome i izuzetnog sklada.

Ova nagrada je dodatni motiv za dalje bavljenje autohtonim sortama i kroz njih prikazivanje svih specifičnosti koje jug Srbije kao jedinstveno podneblje ima da da.

0.00 avg. rating (0% score) - 0 votes
Avatar for Pavle Radanović

GLODUR Svet vina, Eques de vino, somelijer, gurman

    Koristimo kolačiće da bismo vam pružili najbolje iskustvo na sajtu Svet vina. Prihvatate li upotrebu kolačića u skladu sa našim pravilima o kolačićima.