Danas je: 05.05.2021 / 12:18

BeoWine Fair 2018

BeoWine Fair 2018

  

Beowine prvi put samostalno

 

Ono čemu smo se nadali godinama i priželjkivali da se ostvari makar za jubilarni Sajam vina u Beogradu, desiće se, na radost istinskih ljubitelja vina, već u februaru naredne godine.
Posle osam godina od osnivanja, Sajam vina Beowine, po prvi put će biti organizovan kao zasebna manifestacija, a ne kao „skupoceni privesak“ sajmu turizma. Iako su organizatori sajma vina svake godine uvodili poneku novinu, deveti po redu Beowine fair biće konceptualno sasvim drugačiji i u novom prostoru. Svi izlagači predstaviće svoje proizvode u halama 7, 8 i 9. Beogradskog sajma, s desne strane od glavnog ulaza.  Vinari iz Vojvodine će biti smešteni u hali 8, šumadjskim vinarijama namenjena je hala 9, dok će župljani biti u hali 7 zajedno sa „rakijašima“.
Uvažavajući želje većine izlagača, predstojeći BEOWINE, trajaće tri dana, u periodu od 22. do 24. februara 2018. godine.
Naravno, Beowine će i dalje ostati kompatibilan i u vremenskom sinhronizmu sa sajmovima turizma i hotelsko-ugostiteljske opreme.
Kao što je poznato, Sajam vina na Beogradskom sajmu je najveća manifestacija ove vrste u Srbiji i jedna od najvećih i najznačajnijih u regionu. Ako se tome pridoda i izuzetno bogata ponuda vinsko-turističkih sadržaja, kao i ponuda najsavremenije opreme za vinarstvo i vinogradarstvo, onda ova manifestacija ima nemerljiv značaj za razvoj vinarstva i svih drugih delatnosti koje su povezane sa proizvodnjom i plasmanom vina.
Proizvođači rakija i drugih žestokih pića već nekoliko godina su veoma dobro pozicionirani na ovoj smotri dobre kapljice, a na devetom BWF biće po prvi put, prisutni i proizvođači piva iz zanatskih (kraft) pivara.
Kao svake godine i na 9. Sajmu vina svoje mesto imaće proizvođači vrhunskih sireva, suhomesnatih proizvoda i ostalih gastronomskih specijaliteta.
Jedan od događaja koji uvek privlači veliku pažnju je tradicionalno takmičenje BEOWINE CHALLENGE CUP na kojem će se birati najbolja vina u osam kategorija:
.– Veliki zlatni BWF
– Zlatni BWF
– Srebrni BWF
– Najbolje belo vino BWF
– Najbolje rose vino BWF
– Najbolje crveno vino BWF
– Najbolje penušavo vino BWF  i
– Najbolje specijalno vino BWF

Učešće na ovom takmičenju  je besplatno, a vina  će ocenjivati žiri, sastavljen od renomiranih stručnjaka iz zemlje i inostranstva.  
Predviđen je i bogat prateći program u obliku radionica, predavanja, promocija, prezentacija… Prema rečima organizatora obezbeđene su i dve posebne prostorije za degustaciju vina (hale 7 i 9).
Na izložbenom prostoru većem od 2.500m2 svoje proizvode predstaviće preko 170 izlagača, od kojih će najmanje jedna trećina biti iz inostranstva. Organizatori se nadaju  da će deveti BWF biti rekordan i po broju posetilaca i po broju izlagača. A od vinara zavisi da li će i BEOWINE CHALLENGE CUP zabeležiti rekord, s obzirom da je poslednjih godina odziv bio relativno slab.
Za razliku od nekih vinskih salona, koji ne poznaju pojam akreditacije, organizatori BWF očekuju da će i ovde biti ostvaren rekord. Procenjuje se da će biti akreditovano preko hiljadu predstavnika medija iz zemlje i inostranstva.
 Vinska sezona počinje sa Beowine Fair-om, Beogradskim sajmom vina.  Planirajte vreme za ovaj događaj već sada i ubeležite u svoje rokovnike 22. do 24. februar 2018.

0.00 avg. rating (0% score) - 0 votes
Avatar for Pavle Radanović

GLODUR Svet vina, Eques de vino, somelijer, gurman

    Koristimo kolačiće da bismo vam pružili najbolje iskustvo na sajtu Svet vina. Prihvatate li upotrebu kolačića u skladu sa našim pravilima o kolačićima.