Danas je: 10.05.2021 / 9:39

Dve nove vinoteke u Novom Sadu

Dve nove vinoteke u Novom Sadu

  

Ove jeseni Novi Sad je, na radost ljubitelja vina, dobio dve nove vinoteke:

Vinoteku „Wine therapy“, Beogradski kej 31 i

vinoteku „Karlovačka vina 021“, Bulevar oslobođenja 61

Ciljna grupa za ove vinoteke su svi koji vole i znaju da uživaju u dobrom vinu, oni koji tek ulaze u svet vina i žele da nauče nešto o vinu, kao i oni koji žele da kupe pravi poklon za odgovarajuću priliku. Obe vinoteke u svom planu imaju i kraće edukativne programe, čime će davati svoj  neposredni doprinos i širenju vinske kulture među novosađanima.
Pored najpoznatijih i najznačajnijih srpskih vinarija, „Wine therapy“ u ponudi ima i dosta uvoznih vina renomiranih vinarija iz Italije, Francuske, Španije, Makedonije…
Vinoteka „Wine therapy“, s obzirom na njenu lokaciju, očekuje i masovne posete turista sa brodova koji  budu pristajali u Novom Sadu.
Jedna od bitnih aktivnosti svake vinoteke su promocije vinarija i njihovih vina. „Wine therapy“ ima u planu da svake nedelje vrši promociju jedne od vinarija čija se vina mogu naći na policama ove vinoteke.   Prava je šteta što su, zbog limitaronog prostora, ove promocije sa degustacijom predviđene za samo dvanaest  osoba. Ako je suditi po gužvi koja je nastala prilikom premijerne promocije, kada je gostovala poznata negotinska vinarija MATALJ, kod novosadskih vInoljubaca postoji veliki interes za ovakva vinska događanja.
I vinoteka „Karlovačka vina 021“ ima u planu organizovanje povremenih stručnih predavanja i degustacija vina, ali u obliku specijalizovanih radionica sa temama vezanim za vino i vinsku kulturu uopšte.  I ovde je zbog nedostatka prostora broj učesnika na radionicama ograničen na desetak „sretnika“
Ova vinoteka ne drži samo vina iz Sremskih Karlovaca, što bi se moglo zaključiti iz njenog naziva, nego u ponudi ima vina iz cele Srbije, a uskoro bi trebalo da se na policama nađu i vina iz stranih vinarija.
Zbog velike potražnje takozvanih „rinfuznih“ vina  vinoteka „Karlovačka vina 021“ će u svojoj ponudi imati i ovakva vina.
Otvaranjem ovih vinoteka Novi Sad je dobio znatno kvalitetniju ponudu vina, što će omogućiti mnogim ovdašnjih vinoljupcima da se susretnu i sa vinima koja dosada nisu imali priliku da probaju i kupe.
0.00 avg. rating (0% score) - 0 votes
Avatar for Pavle Radanović

GLODUR Svet vina, Eques de vino, somelijer, gurman

    Koristimo kolačiće da bismo vam pružili najbolje iskustvo na sajtu Svet vina. Prihvatate li upotrebu kolačića u skladu sa našim pravilima o kolačićima.