Danas je: 07.12.2022 / 22:12

Martovska radionica uparivanja vina i deserata “Osvestite čula, osetite sebe” by Vesna Milićević

Preuzeto sa sajta Vinodeljstvo

Na Hotel-splavu „Boatel Charlie“ sa početkom od 18h u nedelju 17. 03. 2019. godine u organizaciji „Vinodeljstvo“ održana je Interaktivna degustaciona radionica „Osvestite čula, osetite sebe“ uparivanja deserata specijalne recepture posebno izradjene prema vinskim etiketama. Dakle, svaka vinska etiketa ima svoj desert. Radionica je namenjena ljudima iz vinskog sveta kao i onima koji su samo ljubitelji vina ili dovoljno radoznali da se upuste u ovu radosnu avanturu. Autor i idejni tvorac ove nesvakidašnje i apsolutno inovativne radionice je Vesna Milićević ujedno i suosnivač organizacije “Vinodeljstvo”.

Cilj radionice je negovanje vinske kulture, pravilna degustacija vina i deserata kao i hedonizma uz promovisanje vinarija i njihovih pažljivo odabranih vinskih etiketa od strane autora radionice. U sam koncept radionice utkane su i metode iz domena ličnog razvoja koje je čine jedinstvenom u efiktima njene realizacije na učesnike.

Na radionici su predstavljene tri vinarije sa svojm etiketama. I to sledećim redosledom:

  • VRANAC POTRKANJSKI 2015. – Vinarija „Jović“
  • CUVEE 2013. – Vinarija „Jokić“
  • PRESTO BARRIQUE 2015. – Vinarija “Pantić”

Sva vina su naišla na oduševljenje prisutnih uparenih sa svojim desertom napravljenih od strane profesionalnih poslastičara „Petrov“ a po recepturi autora radionice. Deserti se prave isključivo od prirodnih materijala u odsustvu pojačivača ukusa, mirisa, boja… Što je u skladu sa izvorom tj. prirodom koja nam i daruje fantastična vina ove radionici.

Na radionici su medju ljudima iz sveta vina bile Jasmina Stefanović i Dragana Todorović (emisija „Lady of Wine“), Margita Rapajić (organizacija „Vinski putevi Srbije“), Ilija Trzin i Djordji Gijevski (“Vinska ilegala”).

Za mnoge, vinske etikete su bile potpuno otkrovenje što je rezultiralo pozitivnim reakcijama i posebnim interesovanjem publike.

Ova Interaktivna degustaciona radionica “Osvestite čula, osetite sebe” u svakom smislu opravdava svoj naziv i višestruku svrhu zbog koje je i nastala, a što je čini autentičnom. To je: otkrivanje publici vina koja zaslužuju mnogo veću pažnju od one koju trenutno imaju, da je svako vino jedinstveno i neponovljivo a kao takvo zaslužuje da ima svoj desert, da se kroz apsolutnu usredsredjenost na sva čula spozna važnost sadašnjeg trenutka i njegova moć a koja direktno utiče na kvalitet života i lični razvoj svakog pojedinca, sa svrhom oslobadjanja svog punog potencijala i budjenja onog ko mi zaista jesmo.

Upoznavanje sa vinima i dezertima je put do čula i njihovih dubina. Naredna radionica nam donosi neka druga vina i njihove deserte upakovana u sva čula i neke nove nas.


0.00 avg. rating (0% score) - 0 votes
Avatar for Pavle Radanović

GLODUR Svet vina, Eques de vino, somelijer, gurman

    Koristimo kolačiće da bismo vam pružili najbolje iskustvo na sajtu Svet vina. Prihvatate li upotrebu kolačića u skladu sa našim pravilima o kolačićima.