Danas je: 14.04.2021 / 12:08

Zlatna medalja u Pragu

Na ovogodišnjem velikom svetskom takmičenju vina – Prague Wine Trophy koje se tradicionalno održava u Pragu u organizaciji prestižnog vinskog časopisa “Wine Revue”, Vinarija Zvonko Bogdan je još jednom postigla zavidan rezultat i time jasno pokazala mesto srpskih vina na svetskoj vinskoj sceni.

Od svog osnivanja 2002. godine sajam Prague Wine Trophy se održava svake godine i predstavlja centralnu tačku okupljanja najboljih proizvođača vina širom sveta. Ocenjivanje vina na principu slepe degustacije i skale od 100 poena povereno je stručnom žiriju sačinjenom od najistaknutijih svetskih degustatora, somelijera i vinskih novinara. Svake godine ovaj sajam okuplja sve veći broj proizvođača iz različitih delova sveta što svakako doprinosi ugledu samog sajma ali i srpskih vina na Češkom tržištu.

Chardonnay 2013 je osvojio zlatnu medalju, čime je nastavljen trend osvajanja najsjajnijih medalja za kvalitet vina na Prague Wine Trophy, pošto je i prošle godine osvojeno zlato za Cuvee No.1 i Život teče.

Nagradu je u ime vinarije primio gospodin Aleksandar Milovanović, generalni uvoznik vina Vinarije Zvonko Bogdan u Češkoj.

– Ovo je vredno priznanje za nas. Izuzetno nam je drago što smo prošle godine osvojili zlatne medalje za crvena vina,a ove godine za belo vino, što je znak da se u Vinariji Zvonko Bogdan kvalitetno radi sa celom proizvodnom linijom, odnosno sa svim vinima, a ne samo sa jednom etiketom. izjavio je menadžer vinarije Zlatko Živanić.


0.00 avg. rating (0% score) - 0 votes
Avatar for Pavle Radanović

GLODUR Svet vina, Eques de vino, somelijer, gurman

    Koristimo kolačiće da bismo vam pružili najbolje iskustvo na sajtu Svet vina. Prihvatate li upotrebu kolačića u skladu sa našim pravilima o kolačićima.