Danas je: 22.09.2021 / 13:32

Prokupac day 14.10.2019.

Međunarodni dan prokupca, autohtone srpske sorte grožđa koja predstavlja našu vinsku istoriju, tradiciju i zalog za budućnost vinarstva naše zemlje, i ove godine biće obeležen 14. oktobra! Centralna proslava, Salon prokupca, održaće se u Bitef Art Kafeu u Beogradu,  u Ulici Mitropolita Petra 8, u ponedeljak od 16-21h. Ulaznice za Salon prokupca staju 1.000 dinara i kupuju se na licu mesta.

Za one koji žele da saznaju nešto više, u okviru Međunarodnog prokupca biće održane i dve radionice na kojima će se predstaviti najbolja vina od prokupca i govoriti o savremenim trendovima u našem vinarstvu. Igor Luković govoriće od 12h na radionici nazvanoj Prokupac se vraća kući – novi trendovi i autentična vina iz cele Srbije, a radionicu pod nazivom “Grand Cru” položaji Župe – teroar i vina iz najboljih vinograda održaće Tomislav Ivanović u 14h. Obe radionice biće održane u vinoteci Vine & Pleasure u beogradskom Bulevaru oslobođenja 117.
Vino od naše autohtone sorte degustiraće se u vinotekama, vinskim barovima, restoranima, kafeima, gde će biti upriličene posebne večeri posvećene ovom vinu, promocije prokupca, tematske večere i drugi sadržaji prilagođeni ukusu svih hedonista i ljubitelja dobrog vina i hrane.

Međunarodni dan prokupca biće obeležen i različitim programima širom Srbije, u Župi, Šumadiji, Smederevu, gradovima Vojvodine i svuda širom Srbije, a ljubitelji prokupca slaviće i izvan Srbije, u Berlinu, Cirihu, Amsterdamu, Budimpešti, Zagrebu i drugim gradovima Evrope. I ove godine prokupac će “planuti” na društvenim mrežama, na kojima treba pratiti tagove #ProkupacDay i #DanProkupca.

Salon se održava u Bitef Art Kafeu u Beogradu, u Ulici Mitropolita Petra 8, u ponedeljak od 16-21h. Ulaznice za Salon prokupca staju 1.000 dinara i kupuju se na licu mesta.

U okviru Dana prokupca, u vinoteci Vine & Pleasure u Beogradu će 14. oktobra biti održane i dve stručne radionice. Prvu, koja počinje u 12h, držaće Igor Luković, a radionica nosi naziv Prokupac se vraća kući – novi trendovi i autentična vina iz cele Srbije. Dva sata kasnije počeće radionica Grand Cru” položaji Župe – teroar i vina iz najboljih vinogradakoju će voditi Tomislav Ivanović. Ulaznice za radionice mogu se rezervisati u Vinoteci Vine & Pleasure u Bulevaru oslobođenja 117.


0.00 avg. rating (0% score) - 0 votes
Avatar for Pavle Radanović

GLODUR Svet vina, Eques de vino, somelijer, gurman

    Koristimo kolačiće da bismo vam pružili najbolje iskustvo na sajtu Svet vina. Prihvatate li upotrebu kolačića u skladu sa našim pravilima o kolačićima.