Danas je: 17.04.2021 / 20:54

Odličan uspeh vinarije Zvonko Bogdan u Pragu

Šampionska titula za Cuvee No1

 

Vinarija Zvonko Bogdan za svoja tri crvena vina: Cuvee No.1 2012, Cuvee No.1 2013 i Život teče 2013,osvojila je tri sjajne nagrade na ovogodišnjem velikom svetskom takmičenju vina – Prague wine Trophy, koje se od 2002. godine tradicionalno održava u Pragu i predstavlja centralnu tačku okupljanja najboljih proizvođača vina širom sveta.

Ocenjivanja vina na principu slepe degustacije i skale od sto poena povereno je stručnom žiriju sačinjenom od najistaknutijih svetskih degustatora, somelijera i vinskih novinara.

Ovogodišnji apsolutni pobednik Cuvee No.1 2012 Vinarije Zvonko Bogdan dobitnik je diplome „PRAG WINE CHAMPION” za najbolje vino Sajma.

Za njim je zatim Cuvee No.1 2013 – dobitnik zlatne diplome samo potvrdio da se menjaju godine, zemlje, festivali, članovi žirija, ali da ovo vino ma kom tržištu da se obraća, domaćem ili stranom, lako sa svima nalazi zajednički jezik.

A „Život teče” i ostavlja trag gde god da pođe. Ovenčan zlatom i ovog puta je zapažen, tražen, upamćen i nagrađen.

Svake godine ovaj Sajam koji organizuje prestižni vinski časopis „Wine Revue” okuplja sve veći broj proizvođača najboljih vina širom sveta, što svakako doprinosi ugledu samog sajma, ali i srpskih vina na Češkom tržištu. Vinarija Zvonko Bogdan je svoje učešće obezbedila i opravdala.


0.00 avg. rating (0% score) - 0 votes
Avatar for Pavle Radanović

GLODUR Svet vina, Eques de vino, somelijer, gurman

    Koristimo kolačiće da bismo vam pružili najbolje iskustvo na sajtu Svet vina. Prihvatate li upotrebu kolačića u skladu sa našim pravilima o kolačićima.