
Ekskluzivna večera “Château Gruaud Larose – Retrospective”
Početak velike svetske turneje u Beogradu
Radisson Collection Hotel, Old Mill Belgrade sa velikim zadovoljstvom najavljuje ekskluzivnu vinsku večeru – “Château Gruaud Larose – Retrospective” World Tour, 14. februara 2019. u restoranu OMB Larder + Lounge.
U okviru globalne turneje “Château Gruaud Larose – Retrospective”, koja se dešava svake druge godine u odabranim gradovima širom sveta, menadžment poseda Gruo Laroz izabrao je Beograd kao prvu destinaciju 2019. godine.
Prvi put u svojoj dugoj istoriji, koja seže sve do 1725. godine, klasifikovani posed Gruo Laroz će se predstaviti Beogradu kroz fantastični retrospektivni odabir vina iz izvanrednih berbi.
Naime, reč je o jedinstvenoj i nesvakidašnjoj prilici da se uživa u vrhunskim vinima iz čak 6 berbi – 2009, 2005, 1999, 1995, 1989. i fascinantna 1975.
Svaka flaša koja će se naći pred gostima, dolazi direktno iz privatne kolekcije vina samog Šatoa. Flaša vina iz berbe 1975. godine, stara gotovo pola veka nikada nije napustila vinski podrum poseda, sve do trenutka kada je Beograd izabran za destinaciju.
I upravo je privatna kolekcija vina, neponovljiva biblioteka berbi, koja se nalazi u vinskom podrumu poseda Gruo Laroz potpuno jedinstvena u Bordou. Najstarijih 7 flaša je iz berbe 1815. godine, dakle u njima je mogao da uživa i sam Imperator Napoleon I.
Za večeru koja će se održati 14. februara, šefovi kuhinje hotela Radisson Collection, Old Mill Belgrade i somelijeri kreirali su jelovnik od pet sledova, naglašavajući ukuse svakog Château Gruaud Larose vina.
Saznajte više o filozofiji proizvodnje i otkrijte šta je potrebno za stvaranje vrhunskog vina od gospodina Nicolasa Sinokueta, generalnog direktora Château Gruaud Larose na ovom jedinstvenom gastronomskom događaju, dostupan za maksimalno 35 gostiju.
APERITIV
Lactalium Vodka
Blurry Moon Gin
Prolog
Sarget de Gruaud, 2nd Vin, Saint Julien 2012
Sarget de Gruaud, 2nd Vin, Saint Julien 2008 en Magnum
Pralina sa junećim srcem, Mladi kajmak i mesni prah
PRVI ČIN
Château Gruaud Larose, 2eme GCC, Saint Julien 2009
Château Gruaud Larose, 2eme GCC, Saint Julien 2005
Terin
Terin od teletine, ganache od teleće džigerice, sladoled od mozga, gel od dunje, kranč, brioš
DRUGI ČIN
Château Gruaud Larose, 2eme GCC, Saint Julien 1999
Château Gruaud Larose, 2eme GCC, Saint Julien 1995
Konfitiran smuđ u hrskavom testu, sos ”Bearnaise”, mladi izdanci lisnatih salata, limun emulzija, maslinovo ulje
TREĆI ČIN
Château Gruaud Larose, 2eme GCC, Saint Julien 1989
Teleća rebra, Glazirana dimljena šargarepa, Koštana redukcija, Pena od karamelizovanog luka i koštane srži, Kreker od tetiva
+
Hleb od kiselog testa, domaći maslac
GLAVNI ČIN
Château Gruaud Larose, 2eme GCC, Saint Julien 1975
Svinjski obrazi u glazuri od kostiju, Salsa od jezgrastog voća i čvaraka, Paljeni cvetovi karfiola, Karfiol krem, Tortica od karfiola, Hrskava slanina od svinjskih obraza, Cream fresh
+
Hleb od kiselog testa, domaći maslac
INTERMECO
Matičnjak i limun
ZA KRAJ
Château Suduiraut, 1er Cru Classe, GCC, Sauternes 2005
Vanila i marakuja
Petit fours
(Selekcija pralina i domaćeg keksa)
DIGESTIV
Cognac Leopold Gourmel Age de Fleurs
Armagnac Samalens Vieille Relique Hors d’Age
Više informacija o specijalnoj selekciji vina koja će se služiti tokom večere i jelovniku možete pronaći na: http://www.omb.rs/exclusive-wine-dinner-chateau-gruaud-larose-retrospective-world-tour/