Danas je: 16.02.2025 / 17:47

Ekskluzivna večera “Château Gruaud Larose – Retrospective”

Početak velike svetske turneje u Beogradu

 

 

Radisson Collection Hotel, Old Mill Belgrade sa velikim zadovoljstvom najavljuje ekskluzivnu vinsku večeru – “Château Gruaud Larose – Retrospective” World Tour, 14. februara 2019. u restoranu OMB Larder + Lounge.

U okviru globalne turneje “Château Gruaud Larose – Retrospective”, koja se dešava svake druge godine u odabranim gradovima širom sveta, menadžment poseda Gruo Laroz izabrao je Beograd kao prvu destinaciju 2019. godine.

Prvi put u svojoj dugoj istoriji, koja seže sve do 1725. godine, klasifikovani posed Gruo Laroz će se predstaviti Beogradu kroz fantastični retrospektivni odabir vina iz izvanrednih berbi.

Naime, reč je o jedinstvenoj i nesvakidašnjoj prilici da se uživa u vrhunskim vinima iz čak 6 berbi – 2009, 2005, 1999, 1995, 1989. i fascinantna 1975.

Svaka flaša koja će se naći pred gostima, dolazi direktno iz privatne kolekcije vina samog Šatoa. Flaša vina iz berbe 1975. godine, stara gotovo pola veka nikada nije napustila vinski podrum poseda, sve do trenutka kada je Beograd izabran za destinaciju.

I upravo je privatna kolekcija vina, neponovljiva biblioteka berbi, koja se nalazi u vinskom podrumu poseda Gruo Laroz potpuno jedinstvena u Bordou. Najstarijih 7 flaša je iz berbe 1815. godine, dakle u njima je mogao da uživa i sam Imperator Napoleon I.

Za večeru koja će se održati 14. februara, šefovi kuhinje hotela Radisson Collection, Old Mill Belgrade i somelijeri kreirali su jelovnik od pet sledova, naglašavajući ukuse svakog Château Gruaud Larose vina.

Saznajte više o filozofiji proizvodnje i otkrijte šta je potrebno za stvaranje vrhunskog vina od gospodina Nicolasa Sinokueta, generalnog direktora Château Gruaud Larose na ovom jedinstvenom gastronomskom događaju, dostupan za maksimalno 35 gostiju.

APERITIV

Lactalium Vodka

Blurry Moon Gin

Prolog

Sarget de Gruaud, 2nd Vin, Saint Julien 2012

Sarget de Gruaud, 2nd Vin, Saint Julien 2008 en Magnum

Pralina sa junećim srcem, Mladi kajmak i mesni prah

PRVI ČIN

Château Gruaud Larose, 2eme GCC, Saint Julien 2009

Château Gruaud Larose, 2eme GCC, Saint Julien 2005

Terin

Terin od teletine, ganache od teleće džigerice, sladoled od mozga, gel od dunje, kranč, brioš

DRUGI ČIN

Château Gruaud Larose, 2eme GCC, Saint Julien 1999

Château Gruaud Larose, 2eme GCC, Saint Julien 1995

Konfitiran smuđ u hrskavom testu, sos ”Bearnaise”, mladi izdanci lisnatih salata, limun emulzija, maslinovo ulje 

TREĆI ČIN

Château Gruaud Larose, 2eme GCC, Saint Julien 1989

Teleća rebra, Glazirana dimljena šargarepa, Koštana redukcija, Pena od karamelizovanog luka i koštane srži, Kreker od tetiva

+

Hleb od kiselog testa, domaći maslac 

GLAVNI ČIN

Château Gruaud Larose, 2eme GCC, Saint Julien 1975

Svinjski obrazi u glazuri od kostiju, Salsa od jezgrastog voća i čvaraka, Paljeni cvetovi karfiola, Karfiol krem, Tortica od karfiola, Hrskava slanina od svinjskih obraza, Cream fresh

+

Hleb od kiselog testa, domaći maslac 

INTERMECO

Matičnjak i limun

ZA KRAJ

Château Suduiraut, 1er Cru Classe, GCC, Sauternes 2005

Vanila i marakuja

Petit fours

(Selekcija pralina i domaćeg keksa)

DIGESTIV

Cognac Leopold Gourmel Age de Fleurs

Armagnac Samalens Vieille Relique Hors d’Age

Više informacija o specijalnoj selekciji vina koja će se služiti tokom večere i jelovniku možete pronaći na: http://www.omb.rs/exclusive-wine-dinner-chateau-gruaud-larose-retrospective-world-tour/

Cena večere po osobi iznosi: 300 EUR (Na osnovu srednjeg kursa Narodne banke Srbije na dan plaćanja)

Za rezervacije gosti mogu kontaktirati hotel direktno:
guestrelation.belgrade@radissoncollection.com
+381 69 8 357 322


Avatar for Pavle Radanović

GLODUR Svet vina, Eques de vino, somelijer, gurman

    Koristimo kolačiće da bismo vam pružili najbolje iskustvo na sajtu Svet vina. Prihvatate li upotrebu kolačića u skladu sa našim pravilima o kolačićima.